Banding & Beli Insurance Kemalangan Diri

Perbaharui Insurans Auto
pahlawanhujung minggu
untuk pengembaraan & sporty untuk pengembaraan & sporty untuk pengembaraan & sporty
 
INSURANS KEMALANGAN DIRI

Kemalangan berlaku dalam hidup. Disebabkan kemalangan itu, anda mungkin terpaksa berbelanja lebih berbanding apa yang anda miliki, mengubah hidup anda secara keseluruhannya dalam proses tersebut. Sebagai pencari nafkah atau penjaga utama dalam keluarga anda, tidak ada salahnya untuk mempunyai perlindungan tambahan.

Pelan insurans kemalangan diri Fincrew direka sebagai cara untuk mengurangkan satu perkara yang perlu anda risaukan semasa anda menjalankan urusan harian anda. Kemalangan boleh berlaku dalam sekelip mata. Walaupun begitu, perlindungan yang kami tawarkan memastikan anda mempunyai peti simpanan kewangan yang boleh anda harapkan dengan segera. Memandangkan kemalangan boleh berlaku pada bila-bila masa, anda mesti mempersiapkan diri anda menghadapi kemalangan diri dan perbelanjaan perubatan yang diakibatkannya. Satu cara untuk melakukannya adalah dengan menyemak pelbagai pelan insurans kemalangan peribadi yang tersedia dan pilih mana yang sesuai untuk anda.

Nama penuh

Emel

Nombor telefon

Saya mahukan rancangan kemalangan peribadi untuk

Tarikh Mula Berkuatkuasa

-

Umur Kumpulan?

Pekerjaan

Pilih Pekerjaan

Belanjawan Tahunan

Spouse's date of birth

Spouse's Occupation

Child 1

Child's date of birth

Child's Occupation

+ Add Child
- Remove Child

Semua Insurans Kemalangan Diri Layak untuk Warganegara Malaysia, Pemastautin Tetap, Pemegang Pas Pekerjaan/Pemegang Permit Kerja dan Tanggungan Pemegang Pas, tidak termasuk peminjaman di luar negara & pelajar yang belajar di luar negara.

SOALAN LAZIM INSURANS KEMALANGAN DIRI
 • Apa itu Insurans Kemalangan Diri?
 • Siapakah yang layak membeli insurans kemalangan diri?
  Semua rakyat Malaysia, pemastautin tetap Malaysia, pemegang permit kerja, pemegang pas atau bekerja secara sah di Malaysia. Umur seseorang bergantung pada pelan insurans masing-masing.
 • Adakah manfaat perbelanjaan perubatan akan dibayar untuk setiap hilang upaya?
  Ya, masing-masing membayar sehingga jumlah yang diinsuranskan untuk perbelanjaan perubatan bagi setiap kemalangan dan had adalah mengikut pelan syarikat insurans masing-masing.
 • Adakah polisi ini masih membayar jika saya memiliki polisi insurans lain yang serupa?
  Ya, syarikat insurans masing-masing akan membayar sebagai tambahan kepada polisi lain yang mungkin anda miliki kecuali untuk perbelanjaan perubatan yang telah dibayar balik oleh polisi lain.
 • Bagaimanakah Indemniti Berganda berfungsi?
  Indemniti berganda bermaksud manfaat yang perlu dibayar akan berganda jika Orang Yang Diinsuranskan mengalami kematian atau hilang upaya kekal akibat kemalangan semasa dalam perjalanan sebagai penumpang yang membayar tambang dalam mod pengangkutan awam.
 • Bagaimana untuk saya layak bagi Bonus Pembaharuan?
  Selagi anda memperbaharui polisi anda dan tiada tuntutan di bawah Kematian Akibat Kemalangan atau Hilang Upaya Kekal pada tahun sebelumnya, % Bonus Pembaharuan bagi Jumlah Prinsipal Diinsuranskan akan diberikan ganjaran. Hanya tuntutan di bawah Kematian Akibat Kemalangan dan Hilang Upaya Kekal akan menjejaskan Bonus Pembaharuan Anda.
 • Berapa lamakah tempoh perlindungan Insurans Kemalangan Diri?
  Insurans Kemalangan Diri akan menyediakan perlindungan selama satu (1) tahun.
 • Bagaimanakah anda mengklasifikasikan pekerjaan?
  Pekerjaan diklasifikasikan kepada 3 kelas seperti berikut:

  Pekerjaan Kelas 1
  Mereka yang terlibat dalam bidang pentadbiran profesional, pengurusan, perkeranian dan pekerjaan bukan manual

  Pekerjaan Kelas 2
  Mereka yang terlibat dalam kerja penyeliaan tetapi tidak terlibat dalam kerja manual

  Pekerjaan Kelas 3
  Orang yang terlibat sama ada sekali sekala atau secara amnya dalam kerja manual yang melibatkan penggunaan alatan atau mesin.
X   Close
EN BM 中文