Nikmati perjalanan Anda tanpa takut dan risau

Perbaharui Insurans Auto
Nikmatiperjalanan Anda
Tanpa ketakutan Tanpa ketakutan Tanpa ketakutan
Apabila anda melancong, anda pasti ingin merasai percutian tanpa sebarang rasa bimbang. Insurans perjalanan Fincrew akan melindungi anda dan keluarga anda semasa percutian anda, sama ada di luar negara mahupun domestik.
Please Enter Your Travel Details
Single Trip
Annual Trip

Nama penuh

Emel

Nombor telefon

Ke mana anda melancong?

Warga Asing Ingin Melawat Malaysia? Tekan sini

Bilakah anda melancong?

to

Dengan siapa anda melancong?

Rombongan Pelancongan

Umur Kumpulan?

*Semua Insurans Perjalanan Layak untuk Warganegara Malaysia, Pemastautin Tetap, Pemegang Pas Pekerjaan/Pemegang Permit Kerja dan Tanggungan Pemegang Pas, tidak termasuk peminjaman luar negara & pelajar yang belajar di luar negara.

Manfaat Insurans Perjalanan

Insurans Pembatalan Dan Gangguan Perjalanan

Pembatalan perjalanan ialah apabila terjadinya sesuatu dan menghalang anda daripada melakukan perjalanan yang telah pun dirancang sebelumnya, seperti masalah kesihatan yang tidak dijangka. Gangguan perjalanan pula ialah apabila anda telah pun berada dalam perjalanan tersebut dan sesuatu terjadi dan menyebabkan anda terpaksa memendekkan perjalanan, seperti ahli keluarga dirumah tiba-tiba sakit atau mogok pekerja di lapangan terbang.

Insurans Pemindahan

Ini akan menampung kos memindahkan anda ke lokasi di mana anda boleh mendapatkan rawatan yang perlu dan sesuai sekiranya berlaku kecemasan perubatan. Kos pemindahan selalunya tidak akan ditanggung oleh insurans perubatan biass.

Kehilangan Bagasi Dan Barangan Peribadi

Perlindungan ini menyediakan pembayaran balik untuk kehilangan, kecurian atau kerosakan bagasi dan barangan peribadi lain. Kebiasaannya ia akan menawarkan anda keseluruhan perjalanan dan bukan sekadar aktiviti yang berkaitan dengan perjalanan.

Perlindungan Pandemik

Tambahan ini meliputi kemasukan ke hospital dan manfaat berkaitan dengan Covid-19.

Perbelanjaan Kecemasan Perubatan

Membayar perbelanjaan perubatan kecemasan semasa perjalanan. Jika anda sedang melancong dan tiba-tiba jatuh sakit, mengalami kecederaan atau kondisi kesihatan yang dilindungi oleh insurans kesihatan anda, pelan ini akan membayar anda sehingga had maksima pelan tersebut.

Insurans Kemalangan Diri

Perlindungan untuk pelepasan pantas. Perlindungan yang akan kekal dengan anda sepanjang masa. Melindungi anda daripada kecederaan badan akibat kemalangan, walaupun untuk tempoh yang perjalanan singkat.

Lindungi Perjalanan Anda Yang Seterusnya Dengan 3 Langkah Mudah
1 Jenis Perjalanan

Pilih Sama Ada Perjalanan Tunggal Atau Perjalanan Tahunan

2 Sebut Harga Pantas

Masukkan Maklumat Perjalanan Anda Untuk Mendapatkan Sebut Harga

3 Pembelian Mudah

Bayar Melalui Sistem Pembayaran Online Kami Yang Mudah Dan Selamat


Dapatkan Sebut Harga
Paparan Artikel

Fincrew mempunyai perpustakaan online yang mengumpulkan pelbagai artikel berkaitan insurans dan kewangan

Soalan Lazim Insurans Perjalanan
 • Kenapa saya memerlukan insurans perjalanan?
 • Apakah yang dilindungi oleh insurans perjalanan?
  Insurans perjalanan menyediakan perlindungan kemalangan, sakit atau kehilangan barangan peribadi dan sebagainya. Sesetengah syarikat insurans menyediakan faedah tambahan seperti pembatalan perjalanan, perlindungan pandemik atau peralatan sukan.
 • Apakah keadaan perubatan sedia ada (pre-existing condition)?
  Keadaan perubatan yang telah terjadi sebelum insurans seseorang itu berkuat kuasa.
 • Bilakah saya perlu membeli insurans perjalanan?
  Anda perlu membeli insurans perjalanan anda sebelum memulakan perjalanan dan adalah dinasihatkan memulakan 1 hari atau lebih awal sebelum perjalanan anda.
 • Adakah insurans perjalanan melindungi bencana alam?
  Kebanyakan insurans perjalanan melindungi bencana alam dan tertakluk kepada terma dalam polisi. Adalah penting untuk membandingkan insurans perjalanan anda di Fincrew.
 • Berapa lamakah insurans perjalanan akan bertahan?
  Sesetengah syarikat insurans melindungi sehingga 190 hari untuk perjalanan tunggal dan 90 hari untuk perlindungan perjalanan tahunan. Adalah penting untuk berunding dengan Perkhidmatan Pelanggan Fincrew atau meujuk Brosur Produk atau Kata Polisi daripada syarikat insurans masing-masing.
 • Apakah kegunaan insurans pembatalan perjalanan?
  Manfaat ini memberi pampasan kepada anda untuk kerugian perbelanjaan perjalanan dan penginapan akibat pembatalan perjalanan disebabkan kecederaan serius atau penyakit.
 • Bolehkah saya membatalkan insurans perjalanan sekiranya saya membatalkan perjalanan?
  Anda boleh menamatkan polisi anda pada bila-bila masa dengan memberikan notis bertulis kepada syarikat insurans dalam tempoh empat belas (14) hari atau menghubungi Pusat Khidmat Pelanggan kami di sini. Penamatan tersebut akan berkuat kuasa pada tarikh notis tersebut diterima oleh syarikat insurans atau tarikh yang dinyatakan di dalam notis, yang mana lebih awal. Premium tidak akan dikembalikan selepas pembatalan perlindungan.X   Close
EN BM 中文
Close
Your subscription could not be saved. Please try again.
Your subscription has been successful.

Join Fincrew Mailing List