Warranty Smart Malaysia

Perbaharui Insurans Auto
Perbaharui
Warranty Smart Malaysia Warranty Smart Malaysia
with fincrew
provider-lady-takaful

Fincrew bekerjasama dengan Warranty Smart Malaysia, kini pemandu Malaysia boleh membeli atau memperbaharui jaminan lanjutan kenderaan mereka secara online.

Dapatkan Sebut Harga
Warranty Smart Malaysia

Warranty Smart telah menjadi peneraju dalam membekalkan jaminan lanjutan terkemuka di Malaysia yang terbaik selama lebih daripada satu dekad. Organisasi ini pada awalnya ditubuhkan untuk membantu rakyat Malaysia menampung kos pembaikan yang tidak dijangka akibat kerosakan mengejut. Kerosakan kereta yang mahal dan kekurangan keselamatan yang jelas bagi mana-mana kereta terpakai di Malaysia bermakna mereka telah mempunyai tugas khusus sejak dari awal lagi. Warranty Smart telah mentakrifkan semula tahap insurans komersial dan peribadi yang boleh diakses oleh kereta-kereta di Malaysia. Sama ada ia kereta 're-con' di Malaysia seperti Toyota Alphard atau Toyota Harrier atau sesuatu yang baru keluar dari kedai seperti Mercedes Benz serba baru dengan spesifikasi Jepun, ada satu perkara yang pasti, kenderaan adalah mahal tapi ia liabiliti yang perlu. Terdapat had kepada apa yang boleh dilindungi oleh mana-mana jaminan kereta apabila melibatkan isu mekanikal dan bahagian yang rosak.

Lebih-lebih lagi apabila pemilik kenderaan memilih untuk mengabaikan kerosakan ini akibat kos yang perlu dikeluarkan, mereka akhirnya terpaksa melakukan kerja pembaikan yang lebih mahal dan lebih banyak lagi di masa hadapan. Itulah sebabnya jaminan lanjutan yang ditawarkan oleh Warranty Smart sangat bernilai kepada rakyat Malaysia di seluruh negara. Kelebihan tambahan Warranty Smart menjadikan mana-mana kereta terpakai di Malaysia di Malaysia sebagai keputusan berhemat dari segi kewangan seperti kenderaan spesifikasi Jepun yang serba baharu. Ini kerana pemilik kenderaan boleh mendapat manfaat yang sama serta menyaingi jaminan tiga tahun yang disertakan dengan kebanyakan kereta baru. Warranty Smart membantu mereka memilih mana-mana kereta 'recond' di Malaysia yang anda inginkan. Untuk lebih memahami rangkaian jaminan kenderaan yang disediakan oleh pembekal ini untuk keretkereta di negara ini kami akan menyelidiki pelbagai pakej yang mereka tawarkan sekarang.

Ulasan Pakej Warranty Smart

Jenis jaminan lanjutan yang boleh anda dapatkan untuk mana-mana kereta baharu atau terpakai di Malaysia dengan pembekal ini dibahagikan kepada empat pakej berbeza. Kami akan meneroka perkara yang boleh anda dapatkan untuk kedua-dua kereta baharu dan kereta 'recond' di negara ini.

Ulasan Smart Platinum+

Ini dianggap sebagai jaminan lanjutan paling komprehensif yang boleh anda ambil untuk kenderaan anda dengan pembekal ini. Sama ada ingin melindungi Mercedes Benz baharu anda atau Toyota Harrier yang telah berusia 3 tahun, ini menyediakan semua sumber yang anda perlukan untuk melakukannya dengan betul. Dengan syarat bahawa kereta terpakai berusia atau kurang daripada lima tahun dan mempunyai bacaan jarak tempuh odometer kurang daripada 150,000km, anda boleh mendapatkan perlindungan Warranty Smart ini. Anda diberikan pelbagai perlindungan tambahan yang melindungi dan menggantikan pelbagai item dalam enjin, bahagian elektrik, transmisi, sensor dan sistem bahan api anda. Streng, penghawa dingin dan sistem bunyi kereta anda juga tidak ketinggalan. Dengan pakej ini, hanya komponen asal yang dipasang di dalam kenderaan yang dilindungi. Walau bagaimanapun, anda mempunyai pilihan untuk melindungi bahagian tertentu yang lain secara bertulis dengan Warranty Smart.

Ulasan Smart Gold+

Pakej kedua yang ditawarkan oleh pembekal ini ialah Smart Gold+. Dikenali sebagai My Smart Gold oleh kebanyakan pemilik kereta di negara ini, perkhidmatannya dikhaskan untuk kereta yang telah dikeluarkan sepuluh tahun yang lalu dan ke bawah. Sebaliknya kenderaan itu juga mesti mempunyai bacaan jarak tempuh odometer kurang daripada 150,000km kesemuanya. Tempoh jaminan bertahan sehingga setahun, menjadikannya sesuai untuk melengkapkan insurans asas anda bagi mana-mana kereta terpakai di Malaysia. My Smart Gold juga menawarkan jumlah agregat RM50,000 bagi setiap kenderaan. Dengan pakej ini, anda boleh mendapat RM10,000 bagi setiap tuntutan. Perlindungan ini juga agak luas, bermula daripada menawarkan penggantian untuk pelbagai bahagian enjin dan transmisi anda kepada kepada sistem penyejukan anda dan juga pemulihan kenderaan.

Ulasan Smart Silver+

Seperti pakej My Smart Gold, Smart Silver+ hanya tersedia untuk kenderaan yang dikeluarkan sepuluh tahun lalu dan ke bawah. Selain itu, bacaan jarak tempuh odometer kenderaan anda mestilah di bawah 150,000km jika anda ingin memanfaatkan pakej ini, Tapi, sekadar itu sahaja persamaannya. Dengan jaminan lanjutan ini pada Toyota Alphard atau Toyota Harrier anda, anda mendapat had tuntutan sebanyak RM5,000 untuk setiap tuntutan. Jumlah agregat tuntutan yang boleh anda failkan pada kenderaan tidak melebihi RM20,000. Ia juga melindungi anda untuk pembaikan kepada pelbagai aspek enjin anda. Walau bagaimanapun, jangkauannya tidak begitu meluas seperti dua yang lain.

Ulasan Smart Bronze+

Tawaran akhir daripada Warranty Smart (Sdn. Bhd.) syarat kelayakan untuk pakej ini adalah serupa dengan pakej-pakej lain. Walau bagaimanapun, tempoh jaminan mungkin lebih pendek daripada jaminan kenderaan lain bagi beberapa situasi. Ini kerana bergantung kepada pilihan anda, anda akan menerimanya selama enam bulan sahaja. Jika anda memiliki kereta terpakai dan anda mempunyai bajet, ini mungkin pakej yang sesuai untuk anda. Apabila anda memilih pelan enam bulan, anda boleh mendapat sehingga RM7,5000 jumlah agregat, yang meningkat kepada RM15,000 untuk pelan setahun. Setaip tuntutan, pelan enam bulan memberi anda RM2,000 manakala pelan setahun memberi anda RM4,000. Smart Warranty kekal sebagai pilihan popular di negara ini kerana tanpa mengira pakej yang anda pilih, anda diinsuranskan untuk pemulihan kerosakan, upah dan sebarang perlindungan model kenderaan dan alat ganti.

Promosi Semasa Warranty Smart Malaysia
Free Gift Campaign
Dapatkan Sebut Harga Sekarang
Insurance Providers lain dalam Fincrew
  • Smart Warranty Malaysia Logo
  • AXA Insurance
  • Kurnia Insurance
  • RHB Insurance
  • Etiqa Insurance
  • Zurich Insurance
X   Close
EN BM 中文
Close
Your subscription could not be saved. Please try again.
Your subscription has been successful.

Join Fincrew Mailing List